Website van Inrima Advies BV


Go to content

Main menu:


Informatiemanagement

Dienstverlening

Organisaties zijn in toenemende mate afhankelijk van informatie en kennis als (potentieel) onderscheidend vermogen in een wereld waarin snelheid, flexibiliteit en in het oog springen van levensbelang zijn. Dit geldt zowel voor overheidsorganisaties als voor commerciële ondernemingen.

Organisaties die niet in staat zijn hun bestaand business model te optimaliseren of een nieuw business model te ontwikkelen door het exploiteren van hun informatie, zullen steeds vaker in de problemen komen. Deze permanente noodzaak om zich aan veranderende omstandigheden aan te passen en deze zelfs voor te zijn, vereist niet alleen dat de ICT goed wordt aangestuurd, maar met name dat de beschikbare en te ontginnen informatie effectiever wordt gebruikt. Een organisatie zonder een heldere visie op het belang van informatie en zonder een krachtige en flexibele informatie-infrastructuur om deze visie in realiteit om te zetten, mist de slagkracht die haar "stakeholders" (niet in de laatste plaats haar klanten) van haar verwachten.

Informatiemanagement is het hart van dit sturend en coördinerend vermogen. Het betreft niet alleen het managen van de business-ICT relatie vanuit het business perspectief, maar vooral het managen van informatie als een bedrijfs"resource". Informatiemanagement grijpt uiteindelijk heel breed en diep in de organisatie in en omvat zaken als: integrale ketenintegratie, klantgericht c.q. klantgestuurd werken, informatiebeveiliging, "business intelligence" etc.

Wij kunnen uw bedrijf helpen met het opstellen van de gewenste visie en het ontwikkelen van de benodigde slagkracht, eventueel samen met één van onze (ICT-)netwerkpartners. Ook kunnen we u bijstaan bij het opstellen en daadwerkelijk implementeren van de maatregelen die nodig zijn om informatie als een bedrijfsresource te kunnen managen.

(Verwante) onderwerpen binnen onze dienstverlening:
inrichten informatiebeveiliging;
BISL;
security by design;
inrichten beheer nieuwe applicaties.

Bedrijfsprofiel | Dienstverlening | Opdrachten en opdrachtgevers | Nieuws | Contact | Privacy | Disclaimer | Copyright | Site Map


Copyright Inrima Advies BV

Back to content | Back to main menu